Baş Ağrısını ve Migreni Geçiren Doğal Ağrı Kesiciler

Migren ağrıları bir çoğunuzun hayatını adeta kabusa çevirir. Bu ağrılar bir kaç saat veya günlerce sürebilen şiddetli zonklama veya ağrı hissine neden olur. Çoğu kişi migren ağrısını dindirmek için ilaçlı ağrı kesicilere koşarlar. Ancak düzenli olarak ağrı kesici kullanmanın bir çok baş ağrısı ve migrenin sebebi olabileceğini biliyor musunuz? Baş ağrısı için doğal çözümleri 5 alt başlıkta sizlere hazırladım.

Baş ağrısı ve migren için sürekli ağrı kesici aldığınızda vücudunuz bu ilaçlara ve etkisi gitgide azalmaya başlar. Dolayısıyla etki göstermesi için daha fazla ağrı kesici almaya ihtiyaç duyarsınız. Bu kısa döngü devam eder ve ilaç alma asıl baş ağrısı haline gelir. Tabi ki ağrı kesicilerden uzak durmak için bu tek başına yeterli bir neden değil. Çoğu ağrı kesici tıpkı sigara gibi alışkanlık yapar. Kullanmayı bıraktığınızda yoksunluk semptomları baş gösterir ve daha fazla tüketmek istersiniz.

Şimdi bırakın ağrı kesicileri. Sizler için daha güzel ağrı kesiciler öneriyorum.


1 - Muz Kabuğu ve buz

Muz kabuğunun içermiş olduğu potasyum ile buz birleşince ağrı hissini dindirmeye yardımcı olacaktır.


2 - Fesleğen yağı

Baş ağrısı ve migren için diğer muhteşem bir çözüm ise fesleğen yağıdır. Fesleğen yağı stresi azaltmaya yardımcı olur ve strese bağlı baş ağrısı, migren ve alerjilere iyi gelir. Aynı zaman da miğde tedavisi, kusma ve kramp tedavisinde de kullanılıyor. Kullanımı için avucunuza bir kaç damla damlatıp koklayabilir veya burnunuza sürebilirsiniz. Uygulayabileceğiniz diğer bir kullanım şekli ise şöyledir. Bir kase soğuk suya 5 - 10 damla fesleğen yağı ekleyip temiz bir bezi bununla ıslatarak alnınıza yerleştirmek olacaktır. 

Zencefil


3 -
Zencefil

Zencefil bilgibellegim.blogspot.com olarak en çok faydalarını anlattığımız bitkiler arasında yer almaktadır. 2000 yılı aşkın süredir yemek baharatı olarak kullanılan bu bitki aynı zaman da bir çok hastalığın doğal şifa kaynağıdır. Zencefili yemeklerinize ekleyerek veya çayını yaparak tüketebilirsiniz.

Sarı kantaron


4 -
Sarı Kantaron

Özellikle son yıllarda uzmanlar tarafından sıklıkla tavsiye edilen sarı kantoron doğal antidepresan olarak biliniyor. Bu bitki moral bozukluğu, motivasyon eksikliği gibi sorunlara etki eden bitkisel çözümler arasında yer alıyor. Bu bitki de baş ağrısı ve migrene karşı oldukça etkilidir. Nasıl kullanacağınıza geçecek olursam bütün aktarlarda sarı kantoronu çay halinde bulabilirsiniz. Sarı kantoron yağı sizleri oldukça rahatlatacaktır.

Akapuntur uygulaması doğal

5 - Parmak arası Akapuntur uygulaması

Son yöntem olarak sizlere daha doğal bir yöntem sunuyoruz. Geleneksel çin tedavi uygulamalarına göre elinizde baş parmağınızla işaret parmağınız arasında kalan noktaya resimde gördüğünüz gibi diğer elinizle baskı uygularsanız bu sizin baş ağrısı için iyi gelebilir. 

Not: Verdiğimiz tüm bu yöntemler bilgiden ibarettir. bilgibellegim.blogspot.com olarak sizlere yinede ilk önce doktorunuza başvurmanızı öneriyoruz.

Yorumlar